Naon Sistem Sakola di Jérman?

Naon sistim sakola Jérman? Nalika murangkalih anjeun genep taun, aranjeunna kedah sakola kusabab kadatangan wajib di Jerman. Kaseueuran sakola Jerman dikelola ku pamaréntah sareng barudak anjeun bébas hadir. Ogé, tangtosna, aya sakola swasta sareng internasional anu mayar biaya.



Di Jerman, pamaréntah daérah tanggung jawab kawijakan atikan. Ieu ngandung harti yén sistem sakola bakal lega gumantung kana daérah dimana anjeun sareng kulawarga cicing. Barudak di Jerman henteu gaduh kurikulum anu sami dina sagala kasus, sareng buku-buku pelajaran tiasa bénten. Amérika ogé gaduh tipena béda sakola. Nanging, dasarna, sistem sakola Jerman terstruktur sapertos kieu:

sakola dasar Biasana, barudak genep taun ngamimitian karir sakola di sakola dasar, anu ngalebetkeun opat kelas kahiji. Ngan di Berlin sareng Brandenburg, sakola SD mimiti dugi ka kelas genep. Di tungtung sakola dasar, anjeun sareng guru anak anjeun mutuskeun sakola menengah anu mana anu anjeun bakal angkat, gumantung kana prestasi anak anjeun.



Weiterführende Schulen (sakola sekundér) - spésiés anu paling umum:

  • Hauptschule (sakola sekundér pikeun tingkat 5-9 atanapi kasapuluh)
  • Realschule (langkung praktis murid SMP pikeun siswa kasapuluh)
  • Gymnasium (langkung sakola tengah pikeun lima tingkat tilu belas / katilu belas)
  • Gesamtschule (sakola komprehensif pikeun lima ka tilu belas / siswa lima belas)

Hauptschule sareng Realschule: Barudak ngora anu suksés ngabéréskeun Hauptschule atanapi Realschule cocog pikeun pelatihan vokasional atanapi tiasa ngalih ka bentuk kagenep / taun senior dina Gymnasium atanapi Gesamtschule.

Gesamtschule: Éta ngagabungkeun Hauptschule, Realschule sareng Gymnasium sareng nawiskeun alternatif pikeun sistem panyawat tilu.

gimnasium: Dina akhir kelas 12 atanapi 13, siswa nyandak ujian anu katelah Abitur, sareng nalika lulus SMA aranjeunna nampi sertipikat pendidikan menengah lanjutan anu mumpuni pikeun diajar di universitas atanapi universitas élmu terapan. Nanging, aranjeunna ogé tiasa milih ngudag latihan kejuruan sareng langsung lebet pasar tenaga kerja.



Pendaptaran barudak anyar sareng barudak ngora ti luar negeri

Upami anak anjeun yuswa sakola nalika anjeunna lebet ka Jérman, anjeun moal ragu ngeunaan kumaha aranjeunna tiasa mendakan tempat di sakola. Ieu ditangtukeun ku manajemen sakola dina konsultasi sareng otoritas pamaréntah daérah. Salaku aturan umum, barudak anu nembé asup ka nagara éta sareng henteu tiasa ngiringan kelas sakola biasa kusabab kurangna basa Jerman bakal dipasihan pelajaran prakték khusus. Tujuanana nyaéta pikeun ngahijikeunana kana kelas sakola biasa sakumaha gancang-gancang.



Kumaha kuring terang sakola anu hadé

Sakumaha aturan, anjeun bébas mutuskeun sakola naon anu diiluan ku budak anjeun. Kusabab kitu mangrupakeun ide anu saé pikeun ningali sababaraha sakola. Salah sahiji ciri khas sakola anu saé nyaéta henteu ngan ukur nyayogikeun pendidikan anu berkualitas, tapi ogé nawiskeun kagiatan ekstra-kurikuler sapertos téater, olahraga, klub basa sareng musik sareng perjalanan sakola. Sakola anu saé ogé ngadorong katerlibatan kolot. Salian ti milarian terang upami sakola ngagaduhan tempat pikeun murangkalih anjeun, anjeun ogé kedah naroskeun perkawis pilihan ékstrakulikuler. Upami murangkalih anjeun henteu acan diajar basa Jérman, pastikeun sakola nawiskeun kursus Jérman anu sering disebut "Jérman salaku basa asing". Di dieu, guru bakal mastikeun anak anjeun ngarti kana pelajaranana sareng tiasa tetep nuturkeun kurikulum.





TONG TONTON CHAT IEU, BAKAL GÉLÉ
Artikel ieu ogé bisa dibaca dina basa di handap ieu

Anjeun ogé tiasa resep ieu
Ninggalkeun balesan

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.