Nagara Jérman - Bundesländer Deutschland

Dina tulisan ieu, inpormasi ngeunaan ibukota Jérman, penduduk Jerman, kode telepon Jerman, nagara-nagara Jerman sareng mata uang Jerman dirumuskeun.



Nagara Jerman, nagara féderal sareng capitals

Aya 16 nagara féderal di Jerman anu mecenghul waktos dina sajarah nagara. Tabel di handap ieu ngandung inpormasi ngeunaan nagara-nagara féderal di Jerman sareng kapala maranéhanana.

kaayaan kode modal pederal
pamarentah Tanggal Partisipasi
pederal
dewan
undian
Wewengkon (km²) Populasi (Juta)
Baden-Württemberg BW Stuttgart 1949 6 35,751 10,880
Bayern BY Munich 1949 6 70,550 12,844
Berlin BE - 1990 4 892 3,520
Brandenburg BB Potsdam 1990 4 29,654 2,485
Bremen HB Bremen 1949 3 420 0,671
Hamburg HH - 1949 3 755 1,787
Hessen HE Wiesbaden 1949 5 21,115 6,176
Mecklenburg-Vorpommern
MV Schwerin 1990 3 23,212 1,612
Lower Saxony NI Hanover 1949 6 47,593 7,927
Nordrhein-Westfalen Nrw Düsseldorf 1949 6 34,113 17,865
Rheinland-Pfalz RP Mainz 1949 4 19,854 4,053
Saarland SL Saarbrücken 1957 3 2,567 0,996
Komiks SN Dresden 1990 4 18,449 4,085
Saxony-Anhalt ST Magdeburg 1990 4 20,452 2,245
Schleswig-Holstein SH Kiel 1949 4 15,802 2,859
Thuringia TH Erfurt 1990 4 16,202 2,171



Aboutmbaran ngeunaan Jerman

Tanggal ngadegna1 Januari 1871: Kakaisaran Jérman
Mungkin 23 1949: Républik Féderal Jérman
Oktober 7 1949 - 3 Oktober 1990: Républik Démokratik Jérman
basa: german
Alan: 357 121.41 km²
populasi: 82.8 juta (salaku taun 2016)
modal: Berlin, Bonn samentawis ti 1949 ka 1990
Mata Uang: Euro, D-Mark dugi ka 2002, (GDR: Mark - 1 Januari 1968 - 30 Juni 1990, GDR)
Kode telepon: + 49
Kodeu pos: 01001 - 99099

Républik Federal Jerman kabagi kana sababaraha nagara féderal berkat konstitusi féderalna. Nagara ieu sering disebut nagara féderal. Jaman nyatana Jerman mangrupikeun nagara féderal, sareng éta ukur ngaliwat nagara anggota. Nagara pribadi atanapi nagara féderal ngagaduhan kualitas nagara ngaliwatan otoritas nagara.



Tapi, hak internasional timbul ngan tina hak pamaréntah féderal. Salaku tambahan, nagara féderal nyalira netepkeun undang-undang anu tangtu, sapertos kawijakan sakola, pulisi, sistem kriminal, atanapi panyalindungan monumén. Pikeun édipikasi undang-undang ieu, unggal nagara féderal ngagaduhan pamaréntah nagara sareng parlemén nagara.

Salaku tambahan, nagara-nagara panginten tiasa nyatakeun hukum hukum nasional ngaliwatan Déwan Federal sareng pangiringan atanapi nolak aranjeunna.

Inpormasi dina genep nagara féderal ti Jerman

Schleswig-Holsteinieu lokasina di Jerman kalér sareng dikurilingan ku Baltic sareng Laut Kalér. Kalayan populasi kira-kira tilu juta dina 15.800 km², nagara mangrupikeun salah sahiji nagara féderal pangleutikna di Jerman. Mayoritas populasi pagawéan tatanén atanapi hasil hirup ti sektor pariwisata.

HamburgMangsa kota-kota di Jerman sareng kota panggedéna kadua di Jerman. Kota ieu, anu populer pisan diantara wisatawan domestik sareng luar negeri gaduh sakitar dua juta jalmi. Speicherstadt, Elbphilharmonie anyar sareng distrik lampu beureum dina Reeperbahn. Wilayah Pauli kasohor. Plabuhan Hamburg mangrupikeun faktor ékonomi anu penting.

Nagara kadua panggedéna di Jerman Saxony Handap'Dr. Basisir Laut Kalér jeung Pagunungan Harz Diantarana, 7,9 juta jelema cicing. Aya dalapan kota utama di Handap Saxony sareng Bremen ve Hamburg kota ogé mangaruhan nagara. Ékonomi di nagara, Volkswagen Atuh ka grup mobil, kami kacida maju.



Mecklenburg Pomerania KulonTempatna di belah wétan Républik Féderal, pangeusiana rada jarang. Wewengkonna sasarengan tina sektor pariwisata di Laut Baltik sareng Müritz. Aya ogé seueur jalma aub dina ékonomi laut sareng tatanén.

BremenÉta kaayaan kota pangleutikna di Républik Féderal. Salian ti Bremen, nagara ogé kota basisir. Bremerhavenogé kaasup. tujuh ratus rébu jelema cicing di kaayaan kieu, anu paling padu penduduk. Perekonomian maritim sareng industri nyaéta poténsi pangageungna Bremen.

BrandenburgSalah sahiji nagara féderal pangageungna di Jerman wétan sareng daérah. Leungit, ngan sakitar 2 juta jalma cicing di dieu. Di padésan Brandenburg, aya seueur jalma anu nganggo kakuatan jual handap tingkat kakuatan pembelian Éropah sareng tingkat pangangguran di daérah ieu kaitung luhur.

Saxony-AnhaltDi puseur Jerman, teu aya watesan pikeun nagara anu sanés. Langkung ti 2 juta jalma hirup di nagara éta. Halle sareng Magdeburg mangrupikeun pusat budaya sareng ilmiah. Industri kimia, mékanis mékanis sareng industri pangan mangrupikeun séktor ékonomi anu paling penting.

BerlinIbukota Républik Féderal ogé kota-nagara. Brandenburg 4 juta jalma cicing dina metropolis, anu tos dikepung ku nagara bagian. Berlin Éta gaduh tradisi anu lami sareng janten populer di wisatawan domestik sareng asing. Kota ieu parantos utang-hutang hutang mangtaun-taun.



kulon North Rhine-Westphalia mangrupikeun kaayaan anu paling lega di Républik Féderal. Nagara ieu gaduh tradisi anu panjang dina industri éta sareng gaduh populasi langkung ti 17 juta. Wewengkon Ruhr sareng daérah Rhine mangrupakeun dua pusat ékonomi anu penting di propinsi ieu.

Jérmankalayan leuwih 6 juta pangeusi Hessen ayana di kaayaan. Nagara ieu dicirikeun ku kisaran gunung rendah sareng seueur walungan. Kakuatan ékonomi pangbadagna di nagara ieu, dimana bandara paling penting di Jerman Frankfurt di pusat kauangan.

ThuringiaDipikawanoh salaku haté héjo Jérman. Nagara ieu ngagaduhan langkung ti 2 juta juta pangeusi. Thuringia Leuweung mangrupikeun daérah pariwisata penting di nagara éta. Puseur Jena, Gera, Weimar sareng Erfurt ngagaduhan sajarah anu panjang.

Saxony Free State perenahna dina wates Czech di wétan nagara. Sakitar 4 juta jalma hirup di Saxony; kalobaannana konsentrasi dina tilu kota di Dresden, Leipzig sareng Chemnitz. Wewengkon ski di Pagunungan Ore populer pisan.

Rhineland-Palatinate di Jerman a Lawu. Kaceluk pikeun anggur-anggur anu ditumbak di Moselle, nagara ngagaduhan penduduk langkung ti 4 juta. Pelabuhan anu seueur, walungan sareng gedung religius elit ngalaksanakeun ieu, anu nyumbang kana pamekaran pariwisata.

Di wewengkon pangleutikna Jérman, kalayan penduduk ampir hiji juta Saarland. Pangaruh Saar sareng Perancis mendominasi daérah. Saarland gaduh tradisi anu panjang pikeun pertambangan batubara, tapi ayeuna industri pariwisata parantos ngamimitian di nagari ieu.



Nagara Bavaria Bébas éta mangrupikeun nagara panggedéna di daérah éta sareng gaduh penduduk sakitar 13 juta. Nagara ieu gaduh pagunungan anu luhur alatan ka Alps. Munich nyaéta ibukota metropolis. Tangtosna, sektor anu paling ekonomis di daérah ieu tangtosna séktor otomotif.

Kalayan 10.9 juta jalma Baden-Württembergmangrupikeun salah sahiji daérah anu paling beunghar di Éropa. Aya seueur kawasan industri antara Danau Constance sareng Neckar. Puseur nagara di Stuttgart, dimana pabrik mobil sapertos Porsche sareng Mercedes ayana.

Amérika Serikat
Amérika Serikat




TONG TONTON CHAT IEU, BAKAL GÉLÉ
Artikel ieu ogé bisa dibaca dina basa di handap ieu

Anjeun ogé tiasa resep ieu
Ninggalkeun balesan

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.